۱۸ تیر ۱۳۹۰، ۸:۳۵

حاشیه ای بر تغییر یک استاندار/

درسی که نوذری به برخی مدیران آموخت

درسی که نوذری به برخی مدیران آموخت

یاسوج - خبرگزاری مهر: فردا شنبه نشست تودیع و معارفه استاندار کهگیلویه و بویراحمد با حضور وزیر کشور برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، قوام نوذری که ابتدای دولت نهم استانداری زنجان را بر عهده داشت در اواخر کار آن دولت جانشین سید مسعود حسینی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد شد و اینک در اواسط دولت دهم و پس از 2.5 سال از حضورش در این استان، جای خود را به اکبر نیکزاد معاون عمرانی استانداری قزوین و برادر وزیر راه و شهرسازی خواهد داد.

بااین حال نوذری اولین استاندار این استان نبوده و آخرین استاندار آن نیز نخواهد بود. پیش از او بسیاری آمدند و پس از او دیگرانی نیز خواهند آمد و این آمدن و رفتن ها همیشه برقرار است.

اما آنچه می ماند استان و تاثیری است که استاندار بر توسعه آن داشته است. چه بسا استانداری آمده و منشاء تحولی مثبت شده و در اذهان مردم مانده یا برعکس کسی آمده و نقشی بر صفحه توسعه استان نزده و رفته است.

نوذری از آن دسته از استاندارانی است که گرچه دیکته اش بی غلط نیست اما نقشی بر این صفحه زد که می تواند ماندنی شود.

تلاش برای معرفی این استان و ظرفیت های بی شمارش به مرزهای خارج از استان و حتی کشور با برگزاری همایش ها، سمینار ها، تورها و ... که مهمترین آن همایش سرمایه گذاری کهگیلویه وبویراحمد با حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی بود، اگرچه شاید در کوتاه مدت تاثیری آنی در پی نداشته باشد اما قطعا در دراز مدت نتیجه ای در خور خواهد داشت.

همچنین بهره برداری ازجاده بابامیدان به یاسوج (پس از 17 سال از آغاز عملیات اجرایی) و جاده یاسوج به شیراز، اهتمام در تکمیل و تسریع درعملیات اجرایی سایر جاده های در دست احداث استان از جمله پاتاوه به دهدشت و باغچه به سادات و بهره برداری از جاده های روستایی، به ثمر نشاندن طرح مسکن مهر که تا پیش از او وضعیت نابسامانی داشت، پیگیری در انجام مطالعات 22 سد در استان، شهرستان شدن دو بخش استان و... را می توان مرهون تلاش های او دانست.

با این حال تنها تلاش یک فرد منجر به توسعه استانی به محرومیت کهگیلویه و بویراحمد نمی شود و این به شاخصه های دیگری از جمله حمایت های اعتباری، استرات‍ژ‍یکی و مدیریتی دولت، همدلی و همراهی همه نیروهای استان و وجود یک تیم مدیریتی قوی نیازمند است که باید گفت همه این شاخصه ها در اغلب مواقع مهیا نبوده است.

تعطیلی برخی پرو‍ژه های کلیدی به دلیل کمبود اعتبار، به ثمر نرسیدن و کندی روند اجرای طرح های مهمی همچون پتروشیمی دهدشت و گچساران، کارخانه سیمان مارگون، سد تنگ سرخ و سد چمشیر و برخی دیگر از مصوبات سفرهای دولت از جمله مشکلاتی بود که حل آنها نیاز به اراده ای ملی داشت.

با این حال در سال گذشته تعداد سفرهای وزرا به استانی که محرومترین استان کشور است و به رغم تاکید رئیس جمهور مبنی بر توجه و سفر وزرا به آن، به انگشتان یک دست هم نرسید.

همچنین حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد در جلسات هیئت دولت در تهران برای پیگیری مشکلات این استان نیز وقتی محقق شد که اولین حضور نوذری در جلسه هیئت دولت آخرین حضور او بود.

این رسانه اگر چه نقدهایی را در طی دو سال گذشته بر عملکرد مدیران استانی داشت و البته خوشایند برخی مدیران نبود اما ذکر این نکته مهم خالی از لطف نیست که مدیریت در نظام مقدس جمهوری اسلامی شانی جز خدمت به مردم ندارد و یک مدیر سربازی است که خواست و اراده اش تنها باید خدمت به نظام باشد.

طی دو هفته گذشته و مسجل شدن تغییر استاندار کهگیلویه  وبویراحمد، نوذری تا آخرین روزها دست از کار و تلاش بر نداشت و با بازدیدهای مستمر و پیگیری های مداوم اجازه نداد خلاء تغییر مدیریت بر استان و به خصوص بر اجرای پروژه های عمرانی سایه افکند.

این نکته از آنجا حائز اهمیت است که برخی مدیران وقتی نوبت به تغییرشان می رسد دست از تلاش بر می دارند و گاهی جامه قهر برتن می کنند و یادشان می رود که سرباز جمهوری اسلامی هستند.

کد خبر 1354397

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha